REPORTÁŽ Z ŠACHU 1

1. kolo, 20. 10. 2022
ŠK 64 B – DM Klášterského B

Ahoj šachoví spoluhráči,
zkusím vám vždy napsat stručný report ze zápasu, pokud to půjde.

Důstojná prohra 4,5:2,5
v 1. kole s těžkým soupeřem ŠK 64 B – takto bych to nějak nazval.

Hrálo se u nás, ale byli jsme hosté. Soupeř nemá dočasně k dispozici hrací místnost, tak jsme mu vyšli vstříc. Možná i proto na nás z vděčnosti vyrukoval s ne úplně top sestavou, ale tu jsme neměli ani my.

Sestavy:

1. Procházka – Pochylý
2. Blažek – Dorazil
3. Burýšek – Hakl
4. Krejčí – Gilg
5. Bartoněk – Holzer
6. Rotnágl – Skoumal
7. Všetečka – Fiala

Půlky jsme uhráli vepředu – Broněk na 1. desce, já na 2. a Jarda Hakl na 3., výhru zaknihoval náš host ze Znojma Heřman Holzer na 5. desce. Daří se mu v našem dresu, jen tak dál!

Průběh partií vám tentokrát můžu těžko okomentovat – viděl jsem jen hezkou bojovnou remízu Jardy na 3. desce, když se černými  pěkně ubránil svému elově zdatnějšímu soupeři 1756 vs 1488. Vyrovnaný boj (i elově) svedli Broněk a Peter Procházka na 1. a remíza za naše černé je určitě fajn.

Já jsem se snažil využít výhody bílých figur na 2. desce – soupeř Pavel Blažek mě ale dobře zná (já jeho taky), tak jsem ho ničím nezaskočil. Máme to spolu vyrovnané, ale remizovali jsme vůbec poprvé. Ze střední hry to vyšlo fifty fifty a koncovka by byla dost tupá a nudná, takže zasloužená dělba bodu.

Prohrané duely Jindry na 4., Radka na 6. a Vojty na 7. nemůžu bohužel  objektivně reportovat, takže jim jen přeju příště víc štěstí a děkuju všem za hru.

Další zápas sehrajeme 3.11. v 18 hodin jako domácí s Vojenskou akademií.

Tomáš Dorazil, kapitán